My Great Web page

יום שישי, 15 במרץ 2013

קינוח שוקולד-תות חגיגי


רשימת מרכיבים
חומרים ל-10 כוסיות:
10 תותים
50 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
10 סוכריות לעוגה / פניני כסף
200 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
אופן הכנה
ניתן להכין שעות אחדות מראש, בתנאי שמחזירים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. אפשר לקשט גם בפירות אחרים (ראו בהמשך).
1. קוטמים את גבעולי התותים כדי שהתותים יהיו שטוחים. מניחים על גבי צלחת שטוחה או על מגש, ומניחים במקרר.
2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן במשך 30 שניות, וממשיכים להמיס 15-30 שניות נוספות לפי הצורך, תלוי במכשיר, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אפשר כמובן להמיס אותו גם מעל מים רותחים בשיטת בן מארי.
3. טובלים את כיפות התותים בשוקולד, מעבירים לצלחת, נועצים בקצה התות פנינת כסף ומקררים.
4. מכניסים למקרר 10 כוסות "שוט".
5. ממיסים שוקולד מריר, שמנת וחמאה במיקרוגל או מעל להבה קטנטנה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
6. יוצקים את קרם השוקולד לכוסות השוט ומניחים תות מצופה בשוקולד לבן בתוך כל כוס. מקררים לפחות חצי שעה לפני ההגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.
גיוונים:
מוסיפים לשוקולד המריר כוסית ברנדי, וויסקי או ליקר תפוזים.
מתבלים את השוקולד המריר ב-1/2 כפית קינמון, הל או חוויג' לקפה.
מחליפים את התותים בדובדבנים משומרים (מומלץ מסוג אמרנה), בכדור של פררו רושה או בפירורי מקופלת.

באדיבות אתר סוגת - www.sugat.com
מאת אורלי פלאי-ברונשטיין
צילום: נמרוד סונדרס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אופנת סרוגות