My Great Web page

יום שישי, 8 במרץ 2013

טבית - חמין עוף מהיר


רשימת מרכיבים
מרכיבים ל-4 סועדים:

3 כפות שמן
6 שוקי עוף (אפשר ללא העור למי שמעדיף)
1 בצל חתוך דק
2 שיני שום חתוכות דק
2 כוסות אורז
2 עגבניות מגוררות ו/או 2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כורכום
2 כפיות בהראט עיראקי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית נענע מיובשת
מלח
3 כוסות מים חמים
אופן הכנה
את הקדרה העיראקית הזאת מכינים בדרך כלל במשך הלילה - זאת גרסה מהירה ומקוצרת של המאכל המוכר.
אם יש לכם זמן, הכניסו בסיום לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפייה של 20 דקות ללא המכסה או למשך שעה בסיר מכוסה.
1. בסיר רחב מחממים את השמן. מטגנים את הבצל ואת שוקי העוף במשך 8-10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. 
2. מכניסים לסיר את השום הקצוץ והאורז ומערבבים-מטגנים במשך 3 דקות נוספות, עד שגרגרי האורז הופכים לבנים. מוסיפים את העגבניות או הרסק והתבלינים, וממשיכים לערבב ולהזהיב.
3. מוזגים את המים החמים לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות, עד שהעוף מוכן.
באדיבות אתר סוגת - www.sugat.com

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אופנת סרוגות