My Great Web page

יום שישי, 21 בספטמבר 2012

חמין ירושלמי עם קוקלה טריפוליטאית וקציצות לחם


חמין ירושלמי עם קוקלה טריפוליטאית וקציצות לחם
מתכון של שרי אנסקי מתוך הספר "חמין

אם נפח המרכיבים גדול מנפח הסיר שברשותכם, יש לחלק אותם בין שני סירים (זה מאפשר גם להכין באחד הסירים מרכיבים צמחוניים שיכולים להתאים לסועדים שאינם אוכלים בשר).

תוספת תיבול: יש המפזרים על השכבה העליונה של תפוחי האדמה גם מעט פפריקה ואגוז מוסקט מגורר. אחרים מוסיפים לשעועית שבתחתית 2 פלפלים חריפים יבשים.יש המוסיפים 5-3 שזיפים יבשים מגולענים (טוענים שהם מקלים את העיכול), אחרים מעדיפים חצי כוס סילאן (דבש תמרים) או תרכיז רימונים או דבש דבורים, לחילופין קצת סוכר מושחם בשמן קרמל. ויש גם מי שמוסיפים כמהין.

המרכיבים:
2 כוסות שעועית לבנה מושרית לילה במים
2-1 בצלים חצויים וחתוכים לרצועות דקות
4 עצמות בקר עם מח
1 - 1 ו-1/2 ק"ג בשר שריר או שפונדרה או אונטר ריב. אפשר גם חוליות זנב שור או רגל עגל
כ-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים
6 ביצים
קוקלה טריפוליטאית (קציצות סולת לחמין):
חופן קטן שומן עגל או טלה קצוצים, או 200 גרם בשר פלדה בקר שמן טחון
כ-1/2 כפית פפריקה חריפה
כ-1/2 כפית פלפל שחור
קמצוץ כורכום (לא הכרחי)
כ-1 ו-1/2 כוסות סולת
1 ביצה
יש שמוסיפים בצל קצוץ דק וחופן עלי פטרוזיליה - באדיבות YNET.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אופנת סרוגות